HET PROJECT

Te huur: Jouw eigen appartement met uitzicht, aan het water! De meeste woningen hebben een fijne buitenruimte of balkon, modern wonen in een geweldige en gewilde omgeving.

Veel mogelijkheden om te parkeren, centraal in de stad en prima te bereiken, uitvalswegen dichtbij. Bruisende hotspots om de hoek op wandelafstand, veel groen om te recreëren aan je voeten. In 360 Degrees Amsterdam kan het.

HET GEBOUW - VAN WOONLAAG TOT WOONLAAG SPANNEND

De torens van 360 Degrees zie je al van verre oprijzen. Pas als je er vlak voor staat, herken je het karakter van dit woon-werkeiland aan het IJ. Een architectonisch hoogstandje in drie ongelijke delen. De korte tour: op de begane grond privébergingen en het begin van een hellingbaan die uitkomt bij de parkeerplaatsen, plus de uitnodigende entree van drie openbare of commerciële ruimtes, buiten zonnige terrassen. Op de eerste verdieping vind je een ruime collectieve fietsenstalling.

 

De eerste paar verdiepingen zijn groots en meeslepend; die gebruiken de hele voetafdruk van het gebouw. Op verschillende plekken met spectaculair hoge plafonds, tot wel 4 meter. In de grootste van de openbare ruimtes nog een heel stuk meer. Hoe hoger je komt, merk je dat elke verdieping op een regelmatige, maar speelse manier weer een klein stukje smaller wordt. Om te eindigen in twee identieke, ranke torens. Het enige verschil: de beide woontorens zijn ten opzichte van elkaar 90 graden gedraaid. Als ochtendmens kies je voor zonligging op het oosten, een late zonsondergang boven het IJ heeft ook zo zijn charmes. De afwisseling tussen inpandige balkons, dakterrassen en uitpandige balkons plus het metselwerk met verdiepte voegen zorgen ervoor dat de gevel nergens saai of voorspelbaar wordt. Let ook even op het kleurverloop: onder stoer en donker, boven licht en luchtig.

WAAROM 360 DEGREES?

Niet alleen vanwege het uitzicht naar alle kanten van Amsterdam, maar óók omdat de architect bewust koos voor circulaire bouwmaterialen: slimme bakstenen, gemaakt van gerecycled afval. No waste, best duurzaam dus. WasteBasedBricks heet het idee, ook wel ‘StoneCycling’: ruim 150.000 kilo (!) afval krijgt zo een mooie, nieuwe bestemming in de onderste lagen van het gebouw.

DE WONINGEN

In totaal 122 appartementen, verdeeld over twee woontorens en een deel laagbouw. Voornamelijk met 2 slaapkamers, woonoppervlakte van 33 m2 tot maar liefst 107 m2. De onderste laag heeft extra hoge plafonds. In de woontorens blijven er vier hoofdtypes over, voor een groot deel hoekappartementen; de indeling is deels 180 graden gespiegeld ten opzichte van de buren.

 

Je mag rekenen op een hoog afwerkingsniveau, inclusief luxe keuken met apparatuur, badkamer en toilet. De meeste appartementen hebben een eigen buitenruimte in de vorm van een dakterras, inpandig of uitpandig balkon. De mogelijkheid bestaat om in de ondergelegen of naastgelegen parkeergarage een eigen parkeerplaats te huren.